Artaban strävar efter konstant kompetensutveckling genom vidareutbildning av sina medarbetare för behandling av barn och ungdom samt även inom personlig utveckling. Genom olika tekniker som leder till reflektion strävar vi efter att bli bättre på det vi gör varje dag.
Medarbetarna som arbetar här gör det utifrån lust och glädje över att ge något av mer värde till individen än bara en plats att bo på. Tillsammans skapar vi en familjekänsla.
Citat från Lennie, medarbetare på Artaban:
“Jag har äntligen hittat en arbetsplats som ser mig som individen och som behandlare. Jag är stolt över att jobba med så kunniga och passionerade människor som brinner för att skapa en trygg och harmonisk plats för barn och ungdomar.
Citat från Philip, medarbetare på Artaban:
“Även om det har varit en krävande arbetsdag så lämnar jag oftast arbetet med en känsla av harmoni, kärlek och meningsfullhet. Det jag gör, gör skillnad
Citat Agnes, medgrundare av Artaban:
“Jag är en skulptör, med varje ny sten jag jobbar med, har jag först ett samtal. Hur vill du bli, vilken form finns där inom dig, och kan du hjälpa mig att ta fram den formen? Jag tvingar inte stenen in i en form som jag själv hittar på, jag låter mina händer göra sitt jobb för att steg för steg trolla fram den formen som redan finns på insidan.
Jag har samma inställning när jag tar emot någon som ska bo hos oss. Vem är du? Vad vill bli synligt? Hur kan jag hjälpa dig att bli den du är? Även i denna process går det långsamt, steg för steg, ständigt ett lager djupare leder närmare kärnan som ibland är dold djupt bakom oönskade beteenden. Jag ser i varje människa en individualitet. Min uppgift är att hjälpa människan att bli den hon är.”  

________________________________________________________